archief home

Printer

2012
2012
<
>
<
>

Malou Evers

Titel: Printer
Categorie: Wagen
Jaar: 2012
Buurtschap: Molenstraat
 
Ontwerper(s): Robin Schijfs
Jesse Verheijen
Ton van Beek
 
Startnummer: 20
Prijs: 3
Punten: 640
Ereprijzen: Pluim
Omschrijving In plaats van inkt op papier, drukt ‘Printer’ bloemen op de weg. Vijf grote cartridges zijn gevuld met dahlia’s die via drukcilinders naar beneden vallen. Begeleid door de medewerkers laat deze corsowagen letterlijk een afdruk achter op straat. Voor het eerst is de weg onderdeel van een corsowagen.
Juryrapport
Een printer als onderwerp van een corsowagen. Dat zag er hedendaags, industrieel en innovatief uit. Een printer met vijf cartridges: purper, oranje, rood, roze en geel. En vanuit die cartridges vielen er voortdurend bloemkoppen op een systeem van rollers. Als die florale inkt door de rollers gevallen was, werd die weer verzameld en bijna ongemerkt terug naar boven getransporteerd. Ondertussen rolde er een print uit het apparaat, die op straat kwam te liggen en door een tweede wagen opgepikt c.q. opgerold werd. Er waren twee opmerkelijke dingen aan de wagen: de voortdurende stroom van vallende bloemkoppen en de manier waarop de straat gebruikt werd om de print uit te rollen.

Voor dat laatste een PLUIM. Het was een bijzonder staaltje van dahliagebruik door ze te ontdoen van hun ‘kontje’, te lijmen op een beweeglijke strook die vervolgens weer, zonder dat het beeld van de print beschadigd werd, af- en opgerold werd. Een super idee, printen met losse dahlia's! Dahlia's die op straat liggen en ook weer worden meegenomen en hergebruikt. Modern en een leuk schouwspel! Interessant hoe hier een zeer technisch en op zichzelf kil onderwerp in bloemen was neergezet. Alles uitermate inventief en consequent.