Juryrapport
Een apart idee, mooi uitgevoerd. De eerste aanblik was een uitnodigende poort. Het zonlicht hielp deze wagen, maar de opbouw had ook voldoende zeggingskracht in zichzelf om het thema uit te leggen. Door de opbouw hellend te maken kreeg de toeschouwer de mogelijkheid om het maximale van het prachtige decor te zien en te ervaren. Dat de voorste stukken architectuur niet naar beneden waren door getrokken en dus veel aan de fantasie van de toeschouwer overlieten en dat de wagen naar één kant overhelde, maakten het geheel nog boeiender.
Ook van de zijkant toonde deze wagen zijn krachtig beeld. Een boeiend samenspel van voorbijschuivende blokken en hoeken, versieringen. Alsof we keken naar de luchtspiegeling van een verstilde en betoverde oude stad.
De keuze om de architectuur los te laten komen van het asfalt en daar ruimte te laten, maakte het geheel van vormen, blokken, erkers, bogen en koepels speels en luchtig. In de nauwe straat kreeg deze wagen te weinig waar deze recht op had. De gebouwen werden teveel voorbij schuivende panelen en de reclameborden, bevestigd aan de dranghekken, verhinderden de toeschouwer juist het zicht op de onderkant van de wagen.
De suggestie van de spiegeling in het water kwam niet goed over. De informatie verraadde wat je moest zien. Maar dat kostte de vakjury toch wel even moeite. Mogelijk had het effect met een sterkere rimpeling van het water eerder tot de verbeelding gewerkt, nu was deze rimpeling en weerspiegeling te summier. Het had een sterker contrast opgeleverd tussen de strengheid van vormen en rondingen boven en de buigzaamheid en het fluïde karakter van de lijnen in het water. Ook een groter verschil in het kleurengebruik boven en onder water had de suggestie kunnen versterken.
Toch al met al een indrukwekkende wagen, vond de jury. Het weerspiegelingseffect bracht een spanning in beeld en dat voorzag deze wagen van een eigen karakteristiek, die bijzonder was in deze Corso-optocht.