archief home

Animal army

2002
2002
<
>
<
>

Van Hassel

Titel: Animal army
Categorie: Wagen
Jaar: 2002
Buurtschap: Laer-Akkermolen
 
Ontwerper(s): Steven van Erck
Stefan van Steen
Jeroen Oomen
 
Startnummer: 2
Prijs: 7
Punten: 427
Omschrijving De dieren zijn uitgeput en zakken bijna door hun poten, de strijdlust van de schutters is ook ver te zoeken. Maar de leider spoort hen aan de tocht te vervolgen. Maar waarheen? Naar huis of naar een veldslag? Wie treffen ze aan op hun pad? U in ieder geval....
Juryrapport
Deze wagen valt op door zijn contrastrijk uiterlijk,dat zich laat zien zowel in de vorm als ook in de kleurstelling . een stoet van dieren in een wat surrealistische architectuur.

Een gevaarlijk thema om uit te beelden. Veel details (planten, dieren, strijdwagens) en dan ook nog een tafereel dat de strijders op een bijzonder moment laat zien: niet als helden, niet als verslagenen, maar iets daartussen in.

Toch is dit buurtschap daarin geslaagd! Dat hebben ze te danken aan de goede compositie die een opgaande lijn naar het dak van de strijdwagen laat zien en daardoor het onderwerp ‘leesbaar’maakt voor het publiek..

De planten zijn wat gestileerd maar de dieren zijn heel geloofwaardig en anatomisch boeiend vormgegeven, en door de zorgvuldige accentuering van de ogen ook expressief. De muziek en de theatrale aspecten versterken die expressiviteit.