archief home

Force of nature

2001
2001
<
>

Van Hassel

Titel: Force of nature
Categorie: Wagen
Jaar: 2001
Buurtschap: Wernhout
 
Ontwerper(s): Erwin de Meijer
 
Startnummer: 5
Prijs: 10
Punten: 375
Omschrijving Urgent - The storm prediction center has issued a severe thunderstorm watch for parts of Oklahoma effective this Sunday afternoon and evening from 200 PM untill 1100 P< CDT. Hail to 4 inches in diameter... Thunderstorm wind gusts to 250 Mph ... And dangerous lightning are possible in this area.
Juryrapport
In deze wagen zit een tegenstelling die de wagen de kracht ontneemt die hij eigenlijk zo nodig heeft. Die tegenstelling zit in het lage gedeelte aan de voorkant versus de wervelstormachtige toren aan de achterkant van de wagen.Deze toren vertolkt het thema op een krachtige manier, al eindigt hij weliswaar in de top ietwat minder krachtig. Maar veel meer wordt de kracht van de toren geremd door de in de lage voorkant rustig staande groeisels,die aan onderwaterplanten doen herinneren.

Deze tornadokolom is op zichzelf een prachtig ding, er is een vormentaal gevonden die de actie en beweging uitstraalt waarom dit thema vraagt.

De sobere kleurstelling, het wit, geeft hem ook nog een zekere hitte,verbeeld door de vlamachtige vormdelen. Het grondidee voor de verbeelding van dit thema in de totale vorm is zeker adequaat, daarom was het totaalbeeld van deze decoratieve wagen toch geslaagd.